Značenje imena SANJA i kakve su zapravo osobe koje nose ime SANJA!

Značenje imena SANJA i kakve su zapravo osobe koje nose ime SANJA!

3 rujna, 2021 0 By Admin

Prije se vjerovalo da je Sanja nastala od imena Aleksandra, odnosno u muskom obliku od Aleksandar, ali to je manje vjerojatno. No, sve vise se vjeruje da je ime Sanja nastalo od glagola sanjati. Sanja znači sanjati, nesto nestvarno, nejasno, sneno, odnosno sve ono čime se susrećemo u snovima.

Snovi se često simboliziraju kao nasa podsvijest koja nam se javlja u snovima. Snovi mogu imati nebrojeno mnogo značenja. Isto tako mogu biti i lijepi snovi, te Sanja takodjer znači lijepa kao san. Muska izvedenica od Sanje je Sanjin. No zanimljiv je podatak da u stranim zemljama sve vise muskih osoba nosi upravo ime Sanja.

Postoje dva tumačenja imena. Jedni tumače da je Sanja pravo domaće ime koje je najrasprostranjenije u zemljama Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini. Crnoj Gori, Makedoniji i Sloveniji. No neki etimolozi tvrde da je Sanja čisto Rusko ime koje je nastalo od imena Anastazija, Nastja, Aleksej, Aleksija,  Aleksandar, Aleksandra.

U arapskim zemljama Sanja je prevedena kao Sani, a značenje je sjajna, posebna, lijepa.nedodirljiva, umiljata, divna, oličenje ljepote i nježnosti i žene koja je posebna i božanska. Ako se ipak vodimo pretpostavkom da je Sanja nastala od Aleksandra i Aleksandar, tada Sanja ima značenje zastitnice, žene koja brani ljude, žene koja stiti slabije i prave dobročiniteljke.

Na njemačkom području Sanja ima značenje pametna, mudra i trezvena žena koja se vodi razumom i inteligencijom. Zanimljivo je i to da…

 

Nastavak na idućoj stranici…

Stranice: 1 2