Značenje imena  Đurđica i kakve su osobe koje nose ime  Đurđica!

Značenje imena Đurđica i kakve su osobe koje nose ime Đurđica!

3 rujna, 2021 0 By Admin

Đurđica je žensko ime koje je najrasprostranjenije u zemljama Hrvatska, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija, Crna Gora i Slovenija. Iako je vise domaće ime, ipak ime se javlja i u nekim stranim zemljama. Ime Đurđica je grčkog porijekla, a izvorno je nastalo od grčkog Γεωργός što znači onaj koji obrađuje zemlju, odnosno zemljoradnik.

Kod nas se jos javlja u obliku imena Đurđa, Đurđija i Georgina, sto bi bila izvedenica od Đurđice. Đurđica zapravo potječe od imena Đurđa, kao njezina umanjenica.

Postoji jos jedna verzija porijekla imena, a to je biljno, odnosno cvjetno, jer poznato nam je svima da postoji i cvijet Đurđica. Đurđica je nekada bilo zaista popularno i često ime.

Zadnjih godina Đurđica vise nije u top 100 popularnih imena. Najvise ženske djece dobilo je ime Đurđica pedesetih godina proslog stoljeća, a najmanje ženske djece je dobilo ime Đurđica devedestih godina proslog stoljeća.

Obzirom da je Đurđica cvjetno ime, najčesće majke daju djevojčicama to ime koje su rodjene u proljeće, a poseban značaj imaju one djevojčice koje se rode 23. travnja (aprila) kada Đurđica ima imendan. Upravo iz tog razloga nije rijetko da djevojčice rodjene na imendan Đurđice dobiju ime Đurđica.

Kakve su zapravo osobe koje nose ime Đurđica i kakve ih osobine krase…

Đurđica je vrlo…

 

Nastavak na idućoj stranici…

Stranice: 1 2