Značenje imena MIRELA i kakve su zapravo osobe koje nose ime MIRELA!

Značenje imena MIRELA i kakve su zapravo osobe koje nose ime MIRELA!

3 rujna, 2021 0 By Admin

Ime Mirela je vrlo rasprostranjeno i često se koristi i u zemljama kao što su Francuska, Italija, Španjolska, Bosna i Hercegovina, Albanija. Što zapravo znači ime Mirela!? Mirela potječe od latinskog glagola “mirare” što znači “diviti se” kao i iz “miracala” što znači, “čudo. čuđenje, iznenađenje”.

Druga izvedenica je iz francuskog imena “mireille”. Posljednih godina ime Mirela je vrlo popularno kod Bošnjaka, ali nema porijeklo u arapskom jeziku. Osim što je vrlo rasprostranjeno u Hrvatskoj, također je i u Bosni i Hercegovini.

Ne može se reći da se ime Mirela nalazi na top listama, ali prema statistici, sve je popularnije u inzemstvu. Često ime Mirela daju roditelji koji su odselili iz naših krajeva i za svoju djevojčicu traže međunarodno ime koje će lijepo zvučati i na našem, ali i na stranom jeziku.

Također kod nas ima i izvedenica za muško ime, a to je Mirel. Najviše oblika ovog imena srećemo kod Francuza: Myreille, Murielle, Mirelle, Merveille, Mirielle, Mirella, Myrielle, Mirela

Kakva su zapravo osobe koje nose ime Mirela:

Dobro ste odgojeni i rijetko upotrebljavate grube riječi ili nepristojne riječi. Umjesto toga, udovoljavate svakom svom hiru dok ne postignete svoj put. Prije nego što to shvatite, osvojeni ste! Iako se ponekad činite sporima, zapravo ste samo vrlo oprezni. Vaša neobična sposobnost ispravne procjene ljudi i situacija, čini vas prilično umišljenima. Obzirna, razumljiva, topla, prijateljski raspoložena i lako je s vama. Znate se opustiti. Vrlo ste…

Nastavak na idućoj stranici…

Stranice: 1 2