Značenje imena MARCELA i kakve su osobe koje nose ovo veličanstveno ime!

Značenje imena MARCELA i kakve su osobe koje nose ovo veličanstveno ime!

25 travnja, 2021 0 By Admin

Značenje imena Marcela, analiza imena Marcela i još mnogo toga. Što znači Marcela i njena numerologija, definicija, porijeklo, popularnost i vrlo zanimljivi podaci.

 

Ime Marcela je talijanskog porijekla, ali je ime dosta rasprostranjeno u Španjolskoj, pa postoje teorije i pretpostavke da je ime Marcela ipak španjolskog porijekla. Muško ime je izvedenica od Marcele, a glasi Marcel. Značenje imena je ratoboran i snažan. Marcela je izvedenica od imena Markus odnosno imena Marko.

Ime Marko je oblik latinskog imena Marcus izvedeno od “mart-kos” , a znači “posvećen rimskom bogu rata Marsu”. Postoji još jedno tumačenje u kojem Marko dolazi od latinskog Marcus, a znači “čekić”. Ime Marko se najčešće davalo dječacima koji su rođeni u martu, jer je mjesec mart dobio svoje ime po rimskom bogu rata Marcus.

Ime Marcela također je prisutno i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Srbiji i nešto manje u Makedoniji i Crnoj Gori. Ime je u top 1000 popularnih imena. Ime Marcela bilo je najpopularnije od 2000 do 2011 godine. Nakon 2011. godine ime se dosta rijeđe davalo djevojčicama. U Americi 23, 038 nosi ovo lijepo ime.

Najviše osoba tim imenom živi u Zagrebu, Velikoj Gorici, Karlovcu, Zadru i Splitu. Marcela imendan slavi 26. travnja (aprila).

 

Prema istraživanjima, statistikama i anketama, najdraža boja joj je plava i pink.

 

Sudbinski broj je broj 8.

 

Analiza sudbinskog broja 8.

Romantika je dio vas. Mjesečina i ruže, tiha glazba i svjetlost svijeće, dobit će vas svaki put. Skloni ste svijet promatrati kroz ružičaste naočale. Obično ne morate puno raditi. Dobre stvari vam se jednostavno događaju prirodno. Treba vam svijetlo, prozračno okruženje i izvrsnost u kreativnim poljima. Zahvaljujući svojim talentima blistate i uz ohrabrenje možete ići daleko u životu.

 

Osobine, karakteristike i kakva je Marcela kao osoba:

Pametni ste i uspješni. Zanima vas trgovinsko poslovanje i u tome ste uspješni. Vaš osjećaj za…

 

Nastavak na idućoj stranici…

Stranice: 1 2