Značenje imena VERA / VJERA / VERICA i kakve su osobe koje nose ovo ime!

Značenje imena VERA / VJERA / VERICA i kakve su osobe koje nose ovo ime!

24 travnja, 2021 0 By Admin

Vjera, odnosno Vera je nase staroslavensko ime koje je svojevremeno bilo vrlo popularno na području bivse Jugoslavije. Medjutim, Vjera/Vera nije rasprostranjena samo u navedenim zemljama, nego i mnogo sire. Vera je vrlo popularno ime na području Spanjolske.

Na ijekavici je Vjera, a na ekavici je Vera, no obje izvedenice imena imaju isto značenje. Postoje tumačenja da je Vjera nastala od vera i verus, sto znači istina i ozbiljna. Izvedenice Vere su Verica, Verka, odnosno od Vjere je izvedenica Vjerica, Vjerka, a postoji i muski oblik imena, a to je Vjeran, odnosno Veran. 6 je numerološka vrijednost za ime Vjera.

Zadnji niz godina ovo ime je izgubilo dosta na svojoj popularnosti i vise se ne nalazi u top 100 popularnih imena. U danasnje vrijeme sve vise parova se odlucuje svojoj djeci dati kratka imena i trenutno su kratka imena najpopularnija.

Stoga, malo čudi da ime Vera ipak nije zauzela veće mjesto popularnosti. Ime je kratko, lijepo, lako izgovorljivo, zvučno, a ima i jako lijepo značenje. Medjutim, oni koji se ipak odluče dati ime Vjera ili Vera u svakom slučaju ime je orginalno.

 

Kakve su zapravo osobe koje nose ime Vera ili Vjera i kakve ih karakteristike i osobine krase

Prema istraživanjima, osobe koje nose ovo ime često su umjetnici, pjesnici ili muzičari. Vera je vrlo sarmantna, uljudna i dopadljiva. Voli sve sto je lijepo. Takodjer jako voli prirodu. Ima jako razvijen interes za ono sto ne zna, voli uciti i znati o sve sve ili barem ponesto.

Sve nepotrebno i ono sto je proslo ostavlja u proslosti, a okrenuta je prema buducnosti. Vrlo je otvorenih i sirokih pogleda na svijet. Vrlo lako sklapa prijateljstva, odnosno poznanstva. Prijatelji imaju veliku ulogu u njenom životu, ali ne naziva svakog prijateljem, već pravi razliku izmedju pravih prijatelja i poznanika.

Vrlo je intuitivna i ima veliku sposobnost znati sto neka osoba misli i prepoznati lazi i neiskrenost. Voli kada je u centru paznje i kada je sva paznja usmjerena prema njoj. Hrabra je i sposobna i ne boji se rizika, jer svojom sposobnosću i snalažljivosću uvijek postiže visoke rezultate.