Značenje imena JOSIPA i kakve su osobe koje nose ime Josipa…

Značenje imena JOSIPA i kakve su osobe koje nose ime Josipa…

2 ožujka, 2022 0 By Admin

Značenje imena Josipa, analiza imena Josipai još mnogo toga … Što znači Josipa i njena numerologija, definicija, porijeko, popularnost i vrlo zanimljivi podatci…

 

Ime Josipa je latinskog i grčkog porijekla i dolazi preko latinskog i grčkog jezika. Korijen ima u Hebrejskom jeziku i u imenu Johosef, a složen je od dvije Hebrejske riječi. Prva je “jo”, a “jo” je skraćenica od “Jahve” (Bog) i od glagloskog oblika “jasaf”, što znači “dodao je, umnožio“. Tako je proizašlo i značenje imena: Bog neka doda (umnoži).

Postoji dosta izvedenica od imena Josipa, kao npr. Josip, Jozefina, Joža, Joško, Jakob, Jakov. Sve navedene izvedenice imena Josipa, svoj imendan slave 29. ožujka (marta) i 30. travnja (aprila). Josipa je vrlo često ime u Hrvatskoj i godinama je već u top 50 popularnih imena. Prema istraživanjima u Hrvatskoj ima preko 12 000 osoba koje nove ovo lijepo ime. Ime Josipa je također često i u Srbiji, ali manje u Bosni i Hercegovini. U Americi 4237 osoba nosi ovo lijepo ime.

 

Numerološka vrijednost za ime Josipa je broj 3.

Broj tri označava da je Josipa veoma vedrog i zabavnog duha. Prijateljski je nastrojena prema svim osobama i izbjegava bilo kakav oblik sukoba, svađe i slično. Veoma je hrabra i rizik nije stran pojam u njenom životu. Nije statična, nego baš naprotiv, veoma je nemirnog duha i sklona istraživanju.

Dosta toga ju zanima i voli o sve znati barem ponešto, no onu granu koju izabere za svoje zanimanje dovede do savršenstva i postiže veoma visoke i zavidne rezultate. Da bi bila potpuno sretna, potrebna joj je…

 

Nastavak na idućoj stranici…

Stranice: 1 2