Ako ste ikada bili žrtva nevjere, sigurno ste se zapitali  “zašto je varao?” 5 razloga zašto muškarci “varaju”.

Ako ste ikada bili žrtva nevjere, sigurno ste se zapitali “zašto je varao?” 5 razloga zašto muškarci “varaju”.

5 srpnja, 2021 0 By Admin

Ako ste ikada bili žrtva nevjere, ono što ste se vjerojatno zapitali jest “zašto je varao?” To ste si pitanje postavili desetke puta i možda čak mislite da ćete saznanjem razloga afere moći spriječiti da se ponovo desi. Istina je, ako znate zašto, da nema garancije da se neće ponoviti i neće umanjiti vašu bol.

Zašto ne? Jer nisi varalica. Ako ste poštivali granice svog braka, vjerojatno nikada nećete u potpunosti moći shvatiti zašto bi muškarac otišao izvan braka zbog “zabave”. Stvarnost je takva da ne možete kontrolirati što varalica radi razumijevanjem „zašto“ varalica vara. A razumijevanje “zašto” neće umanjiti bol zbog njegove izdaje.

Razlog zašto varalica vara je taj što ima unutarnju karakternu manu koja ga spriječava u mogućnosti samokontrole. Djeluje na pogrešnoj predodžbi da će izlazak izvan njegova braka riješiti probleme u braku ili na neki način ispuniti njegove potrebe.

Ljudi koje sam poznavao i koji su varali imali su lošu kontrolu impulsa; dopustili su svojim osjećajima da diktiraju njihovo ponašanje. Oni su dali svoje slabosti umjesto da ih identificiraju i pokušaju ih poboljšati. Ti muškarci, suočeni s bračnim problemima ili stresom u životu, nisu u stanju gledati na negativnu situaciju i zamišljati pozitivno rješenje.

Umjesto da vide kako njihova nevjera pridonosi ili pogoršava njihove probleme, oni koriste nevjeru kao smetnju kako bi se spriječili da se nose sa svojim problemima. Za razliku od vas, varalicu ne brine “zašto” on izdaje, njegova briga zamjenjuje njegove probleme distrakcijom. Drugim riječima, prodati će vas i brak nakratko ako to znači da ne mora priznati da ima problema i uložiti vrijeme, ego i energiju u smišljanjeu kako se nositi s problemom. No, nabrojimo najčešće razloge nevjere: 

Nastavak na idućoj stranici…

Stranice: 1 2