6 umirujućih esencijalnih ulja koje pomažu za mirniji san i mirniju noć. Prirodan način za bolji san.

6 umirujućih esencijalnih ulja koje pomažu za mirniji san i mirniju noć. Prirodan način za bolji san.

6 travnja, 2021 0 By Admin

Nije tajna da volimo tražiti načine kako poboljšati kvalitetu svog sna. Uvijek smo u potrazi za organskim madracima, prirodnim plahtama i najudobnijom pidžamom. No, ekološka  posteljina može biti prilično skupa. I dok se nadamo da ćemo svoje spavaće sobe jednog dana pretvoriti u sanjarske oaze, želimo pronaći pristupačne i svjesne načine za poboljšanje sna, po mogućnosti što prije!

Zbog toga volimo esencijalna ulja. Ne samo da su ulja relativno pristupačna i prirodna, već su i jednostavna za upotrebu. A s toliko nevjerojatnih blagodati – uključujući ublažavanje stresa i dublje spavanje – nije ni čudo što su se naši preci godinama oslanjali na njih.

Za prirodan način najboljeg noćnog sna, evo nekoliko esencijalnih ulja koja ćete uvesti u večernju rutinu. Svakako provjerite upute za uporabu svakog ulja prije unosa ili lokalne uporabe – ovisno o izvoru i smjesi, nije svako ulje prikladno za svaku vrstu primjene. Ako izbjegavate lokalnu upotrebu, evo naših omiljenih…

 

  • LAVANDA

Lavanda, jedno od popularnijih esencijalnih ulja, najčešće se koristi za opuštanje i spavanje. Kada se koristi prije spavanja, studije su pokazale da ulje lavande može, ne samo da vam pomogne da zaspite već i poboljšati ukupnu kvalitetu sna i odmra. Započnite s difuzijom ulja lavande sat vremena ili malo prije nego što se pripremate za noć. Također možete utrljati jednu ili dvije kapi na jastuk ili nanijeti izravno na stopala, sljepoočnice i zapešća.

  • MAŽURAN

Esencijalno ulje mažurana ima brojne svrhe, uključujući sposobnost pomaganja spavanju. Može se lokalno nanijeti na potiljak za ublažavanje stresa, a popularno je ulje i za smirivanje djece prije drijemanja. Difundirajte u sobi prije spavanja ili umiješajte 3-5 kapi u sprej za ili jednostavno nanesite dvije-tri kapi na posteljinu i osigurajte si mirniju noć.

Nastavak na idućoj stranici…

Stranice: 1 2