Težak zadatak na kojemu će se mnogi zabuniti! Pokušajte!

Težak zadatak na kojemu će se mnogi zabuniti! Pokušajte!

15 studenoga, 2020 0 By Admin

Matematika je nešo što vam svaki dan pripremam zato što vi volite riješavati sve zabavne igre i zadatke koje vam pripremam, a pogotovo matematičke zadatke.

Kakav sam vam za danas zadatak pripremila, objasnit ću ukratko u nastavku…

 

Čitam svaki dan vaše komentare koje pišete na fb stranici. U tim komentarima svaki dan ispisujete riješenja na igre i zadatke koje vam ja svaki dan pripremam. Čitam ih i na osnovu njih zakljucim koje najviše volite, a onda vam tu vrstu igre najviše i pripremam. Primjetila sam da vam je matematika jako omiljena. Matematika je uvijek popraćena sa mnogo vaših komentara  u kojima ispisujete riješenja.

Za danas sam vam pripremila matematički zadatak koji očekujem da ćete točno riješiti.

Ako ne riješite točno, odnosno ako ga uopće nećete znati riješiti, na kraju ću kao i svaki puta napisati riješenje zadatka.

Na taj način ćete moći saznati riješenje i provjeriti da li je točno vaše riješenje. Iako bi ja voljela da vi sami riješite zadatak bez moje pomoći. Zadatak nije lagan ali nije ni težak. Nekad su tezi, a nekad su zadatci lakši. Ovaj nije nešto pretjerano težak ali opet ipak će trebati određeno vrijeme i razmisljanje da ga riješite. Ono što trebate znati da bi dobili točan rezultat je redosljed izvođenja računskih operacija. To ako ne znate, nećete i ne možete dobiti točan rezultat.

Kod ovakve vrste zadataka, prvo se riješava množenje i dijeljenje, a onda tek zbrajanje i oduzimanje.

Isto tako morate znati da svaki broj koji se mnozi sa nulom, daje za riješenje nulu. Ali nula kada se zbraja sa nekim brojem, tada ne daje nulu. Na tome se često znate zabuniti zato je vrlo bitno da i to kažem. Znam da ćete kao i svaki puta do sada uspješno i točno riješiti ovaj zadatak i da će puno više biti točnih riješenja.

Riješenje zadatka:

2

Na slici je napisano riješenje zadatka