Tko ZNA RIJEŠITI ovaj ni malo lak zadatak? Nećete znati svi!

Tko ZNA RIJEŠITI ovaj ni malo lak zadatak? Nećete znati svi!

30 listopada, 2020 0 By Admin

Matematičke zadatke vam pripremam često, jer sam primjetila da ih jako volite riješavati. Baš zato što ih vrlo rado riješavate, ja vam pripremam često one vrste igara za koje smatram da su vam omiljene.

Kakav sam vam danas matematički zadatak pripremila, objasnit ću u nastavku ukratko…

 

Čitam vaše komentare svaki dan koje pišete na fb stranici i primjetila sam da vam je matematika omiljena. Zato vam svaki dan pripremim barem jedan takav zadatak da se svi skupa zabavimo. Isto tako čitam i riješenja koje ispisujete putem komentara. Riješenja ima svakakvih i točnih i netočnih, ali svakako više onih točnih. Neki zadatci su teži, a neki lakši. Ne bi bilo zanimljivo da su svaki put preteški, pa da ih gotovo nitko ne može riješiti. Isto tako ne bi bilo zanimljivo ni da su prelagani, pa da baš svi mogu svaki riješiti.

Sada sam vam pripremila matematički zadatak, a od vas očekujem da ga riješite točno.

Ovaj zadatak spada u one vrste zadataka koji su srednje teški. Vjerujem da će ovaj put većina vas znati riješiti točno. Svaki put napišem riješenje na kraju, pa ako ne uspijete riješiti i ne budete znali, moći ćete saznati rezultat. Ono što je najbitnije kod ovih zadataka je pravilan postupak riješavanja operacija. Ako to ne znate, nećete moći dobiti točan rezultat. Podsjetit ću vas da se prvo riješavaju operacije množenja i dijeljenja, a potom zbrajanja i oduzimanja.

Isto tako, svaki broj koji se množi sa nulom, u konačnici daje također nulu. Uzmite malo svog slobodnog vremena  i pokušajte riješiti ovaj zadatak koji zaista nije pretežak. Vjerujem zaista da će većina vas točno riješiti. Naravno da je za svaki zadatak potrebno znanje, ali ovaj zaista nije težak. Pišite svoja riješenja putem komentara na fb stranici i podijelite ih s drugima. Isto onako kako drugi dijele sa vama i svi skupa se zabavimo.

Riješenje zadatka:

18

Na slici je napisano riješenje zadatka.