Prilično težak zadatak! Samo najbolji će ga riješiti točno!

Prilično težak zadatak! Samo najbolji će ga riješiti točno!

22 listopada, 2020 0 By Admin

Matematika je ona vrsta igre koju vam pripremam svaki dan. Pripremam sve ono što volite, a ono što najviše volite, pripremam češće, a matematika je jedna od tih igri.

Što sam vam za sada pripremila, u nastavku ću ukratko objasniti…

 

Razne zabavne igre su postale dio našeg dana, mog i vašeg i nema ni jedan dan a da vam ne pripremim razne igre. Sve sto to one igre u kojima ne treba nikakvo znanja, osim naravno matematike. To je ipak nešto u čemu treba znanje. Ali, kad su skrivalice ili mozgalice u pitanju, tada vam znanje ne treba.

Klikni >>>OVDJE<<< i PRIDRUŽI SE u našu GRUPU i prati nas svaki dan

Za danas sam vam pripremila matematički zadatak, a vaša zadaća je da ga pokušate riješiti točno.

Ako ne uspijete, ja ću na kraju ovog članka napisati riješenje zadatka pa ćete ga svi moći saznati. Ovaj zadatak nije težak, ali nije ni lak.

Ovaj zadatak ipak zahtjeva znanja, posebno kada se radi o redosljedu izvođenja matematičkih operacija. Ipak, voljela bi da sami dođete do riješenja prije nego pročitate riješenje koje vam ja napišem.

Uzmite malo svog vremena i pokušajte riješiti ovaj zadatak. Pišite svoje komentare i riješenja u komentare i podijelite svoja riješenje sa drugima. I drugi pišu svoja riješenje i dijele sa vama. Čitam svaki dan vaše komentare i vaša riješenja. Uvijek bude i točnih i netočnih što je i normalno. Gotovo da je nemoguće da svi riješe točno ili da nitko ne riješi točno.

Ja sam uvijek optimistična i uvijek se nadam da će biti jako puno više točnih riješenja. I uvijek tako i bude. Nađe se poneki netočan, ali većina ih je točna. Bitno je da znate pravilan način izvođenja računskih operacija. Znači prvo se izvodi množenje i dijeljenje a tek onda zbrajanje i oduzimanje. Jedino na takav način možete dobiti točan rezultat. Ako krenete prvo zbrajati ili oduzimati, nećete dobiti točan rezutat.

Klikni >>>OVDJE<<< i PRIDRUŽI SE u našu GRUPU i prati nas svaki dan

Riješenje:

12

Na slici je napisano riješenje zadatka.