Riješite ovaj zadatak! Ni težak,ni lagan, ali neće svi znati

Riješite ovaj zadatak! Ni težak,ni lagan, ali neće svi znati

19 rujna, 2020 0 By Admin

Matematički zadatci su vrsta igara koje vam pripremam svakodnevno. Ne prođe ni jedan dan a da vam matematički zadatak ne pripremim.

Kakav sam vam za danas pripremila, ukratko ću objasniti u nastavku…

 

Razne igre su postale naša svakodnevnica, jer volite riješavati sve vrste zabavnih igara koje vam pripremam. Pratim i čitam svaki dan vaše komentare koje pišete na fb stranici i onda pokušavat shvatiti koje igre najviše volite riješavati. Mislim da je vaš interes za svim igrama podjednak, ali možda ipak matematiku volite najviše. Na osnovu toga vam pripremam igre. Najviše pripremam one za koje smatram da najviše volite riješavati. Obzirom da matematiku volite i za danas sam vam pripremila jedan takav zadatak.

Kliknite >>>OVDJE<<< i PRIDRUŽITE SE u ASTRO GRUPU i pratite nas svaki dan

Pripremila sam vam matematički zadatak, a od vas očekujem da ga riješite točno!

Ako u tome ne uspijete iz nekog razloga, na kraju ću vam napisati riješenje zadatka, ali vi to već znate. No uvijek ima onih koji prvi put igraju, stoga svaki put napomenem za njih da na kraju svake igre napišem riješenje igre ili zadatka. Tako će naravno biti i ovaj put.

Ovaj zadatak nije jednostavan kako se čini. Smatram da će se mnogi zabuniti prilikom riješavanja. Prije nego počnete riješavati, morate znati prvo i osnovno pravilo kod ovakvih zadataka. Podsjetit ću vas da svaki broj koji se množi sa nulom daje nulu. Isto tako morate znati pravilan redosljed riješavanja matematičkih operacija. Prvo se riješavaju množenje i dijeljenje, a potom zbrajanje i oduzimanje. To ako ne znate, nećete dobiti točan rezultat.

Na kraju ovog zadatka se nalazi x0, zbog toga mislim da će to mnoge zbuniti i da neki neće točno riješiti. Iako sam ja uvijek optimistična i svaki put vjerujem da će većina vas točno riješiti, ovaj put mislim da će se mnogi zabuniti. Sada ću napisati riješenje…

Kliknite >>>OVDJE<<< i PRIDRUŽITE SE u ASTRO GRUPU i pratite nas svaki dan

Riješenje zadatka je:

2

Na slici je napisano riješenje zadatka.