MOZGALICA!! Izračunajte koliko je jagoda+limun+jagoda?

30 srpnja, 2020 0 By Admin

Igre su sastavni dio svakog vašeg i mog dana. Pripremam vam razne igre, mozgalice, skrivalice i ostalo. Zaista to volite riješavati i pripremat ću vam sve dok budete pokazivali veliki interes za to.

U nastavku ću objasniti što sam za sada pripremila za vas…

 

Ni jedan dan ne prođe bez naših igrara. Vi u tome uživate a i ja uživam kada ih pripremam za vas. Svakodnevno čitam vaše komentare kojih je jako puno u kojima ispisujete svoja riješenja. Uvijek bude i točnih riješanje i netočnih. Za sve igre uglavnom nije potrebno nekakvo znanje, nego više mozganje i dobar vid. Kada je o matematici riječ i matematičkim zadatcima, onda je ipak potrebno dosta veliko znanje.

Za danas sam vam pripremila nešto između mozgalice i matematike sa nepoznanicama. Naslagala sam voće koje se zbraja sa brojevima i drugim voćem. Da bi ovo točno riješili, morate otkriti koja je vrijednost svakog voća. To uz malo razmišljanja ne bi trebao biti problem za izračunati jer zadatak nije preteško postavljen. Postavila sam ga tako da se uz samo malo mozganja i računanja može brzo riješiti.

Ako kojim slučajem ne riješite točno ili ako vas bude zanimao rezultat, svima će biti dostupno riješenje ovog zadatka. Svaki puta kada imamo bilo koju vrstu igre, ja napišem riješenje na kraju. Svi možete provjeriti na taj način da li je točno vaše riješenje ili nije. Optimistična sam svaki put kada su u pitanju igre i svaki puta vjerujem da će većina vas doći do točnog riješenja. Čitajući komentare, tako na kraju i bude.

A sada da riješimo misteriju ovog zadatka…

U prvom redu već se jasno i lako može izračunati da je vrijednost jagode 1.

U drugom redu znamo da je jagoda 1 i ostaju nam dva limuna. Zbroj je 5 što znači da je vrijednost limuna 2.

I u trećem redu imamo jagoda +  limun + jagoda što znači da je zbog 4.

Riješenje:

4

Na slici je napisano riješenje zadatka.