Tko zna? Tko ne zna? RIJEŠITE ZADATAK!

Tko zna? Tko ne zna? RIJEŠITE ZADATAK!

6 prosinca, 2020 0 By Admin

Ne prođe ni jedan dan bez skrivalica i matematičkih zadataka, zar ne! Dolazim vam sa novim zadatkom i isto tako znam da ćete ga sa guštom riješavati…

 

Matematički zadatci postali su moja i vaša svakodnevnica. Svaki dan vam pripremim razne zabavne igre ili skrivalice. Ne znam da li ste primjetili da vam svaki put malo teži zadatak pripremim. Neki pišu da su prelagani, neki pišu da su preteški, pa eto, odlučila sam se za malo teže zadatke za one koji tvrde da su prelagani.

Za danas sam vam pripremila matematički zadatak, a vaša zadaća je da ga pokušate točno riješiti.

Ovaj zadatak je nešto teži u odnosu na ostale. Ne bi bilo zanimljivo da je svaki prelagan. Za ovaj zadatak će vam svakako trebati malo više vremena u odnosu na zadatke do sada. Neki će uspjeti riješiti točno kao i svaki put. Neki neće. Ono što je sigurno da ovo nije vrsta zadatka koja se može riješiti za nekoliko sekundi.

Da bi počeli riješavati točno, morate znati redosljed izvođenja računskih operacija. Vjerujem da mnogi to od vas znaju, ali ja ću napisati koji je redosljed za one koji ipak ne znaju.

Redoslijed izvođenja računskih operacija je množenje i dijeljenje, a zatim zbrajanje i oduzimanje.

To je ono osnovno što morate znati da bi dobili točan rezultat. Ako to ne znate, nećete moći dobiti točan rezultat. Zato matematičari, uzmite malo svog slobodnog vremena i pokušajte riješiti ovaj ni malo jednostavan zadatak. Ukoliko nećete znati riješiti, a zanimat će vas riješenje, ja ću napisati riješenje zadatka i svima će biti dostupan.

Moći ćete usporediti vaš rezultat sa onim koji ću ja napisati i vidjeti da li ste točno riješili.

Riješenje matematičkog zadatka je:

5

Da li je i vaše riješenje 5?

 

Podijelite vaša riješenja putem komentara na fb stranici. Vjerujem da su mnogi od vas uspjeli točno riješiti.