Jednostavan zadatak ali RIJETKI će ga riješiti TOČNO!

Jednostavan zadatak ali RIJETKI će ga riješiti TOČNO!

4 prosinca, 2020 0 By Admin

Matematički zadatci su ona vrsta igre i zabave koje vi jako volite. Zato vam svaki dan pripremim barem jedan zadatak.

Kakav sam vam za danas pripremila, ukratko ću objasniti u nastavku…

 

Matetika je neizbježna u svakom našem danu. Nema dana da vam barem jedan zadatak ne pripremim. Ponekad čak pripremim i po dva zadatka. Čitam vaše komentare svaki dan i zaključujem na osnovu tih komentara koje igre su vam najdraže. Čini mi se da su vam sve podjednako drage, ali matematika ipak zauzima prvo mjesto.

Sve dok postoji vaš interes za matematikom, pripremat ću vam svaki dan zadatke.

Sve dok vidim da ih volite riješavati, svaki dan će se pronaći barem jedan zadatak koji ću rado pripremati za vas. Kakav sam vam sada zadatak pripremila, objasnit ću ukratko u nastavku..

Ovaj zadatak će se mnogima činiti jednostavan, ali prilikom ovako postavljenih zadataka kao što je ovaj, mnogi se zabune. Mnogi od vas znaju da svaki broj koji se množi sa nulom daje nulu za rezultat, ali mnogi zaborave da postoje i druge računske operacije i njih jednostavno zanemare. Na taj način dobiju netočan rezultat.

Ono što znate i što morate znati je redosljed izvođenja računskih operacija. Prvo ide dijeljenje i množenje, a zatim zbrajanje i oduzimanje. To ako ne znate, nećete dobiti tocan rezultat. Ako ne racunate tim redom, također necete dobiti tocan rezultat.

Ali morate obratiti pažnju i na ostale računske operacije u zadatku, jer ne znači čim je u zadatku nula i računska operacija množenja da je i konačni rezultat nula.

Promotrite zadatak, razmislite i pokušajte ga riješiti točno. Ako u tome ne uspijete, a zanimat će vas rezultat, na kraju svakog ovakvog zadatka napišem riješenje na kraju. Isto tako ću napraviti i ovaj put i napisati vam riješenje zadatka, a to ću napraviti upravo sada.

Riješenje zadatka je:

2